LAB §91

Opkvalificeringsforløb

– med dig i fokus

Værkstedscentret Tårnfalkevej

Hvad er et opkvalificeringsforløb?

Et opkvalificeringsforløb er en mulighed for dig, som har brug for et særligt tilrettelagt aktivitetstilbud. Det tages udgangspunkt i dine konkrete ønsker om at blive bedre til det, som kan hjælpe dig på rejsen mod job eller uddannelse. Det opkvalificerende forløb er også en mulighed, hvis du endnu ikke er klar til at starte job og uddannelse, fordi du oplever, at dine livsomstændigheder spænder ben.

Det kan være ting som psykisk sygdom eller sårbarhed, udfordringer med mødestabilitet, socialt sammenspil med andre, eller måske noget helt fjerde.

Det overordnede formål med forløbet er at skabe nogle rammer, som gør det muligt for dig at deltage i en hverdag der giver mening – en hverdag hvor du oplever at blive udfordret og samtidig anerkendt for de ting, som kan være svære for netop dig.

Den målrettede opkvalificering formes derfor både af jobcenteret og aktivitetstilbud som vores – men i højeste grad også af dig. Du er hovedpersonen i forløbet, og det er dine ønsker, drømme, udfordringer og potentialer, der er i fokus.

Alle kan noget

Vi arbejder ud fra tanken om, at alle kan noget – vi skal bare, i fællesskab, finde ud af, hvad det er. Det mærker man tydeligt i vores møde med kursisterne i værkstederne.

Vi tror på, at alt tæller; nogle gange tæller vi i uger, andre gange i dage, timer eller øjeblikke – fordi vi tror på, at ethvert øjeblik hvor du er del af et meningsfuldt fællesskab med udfordringer, som tager hensyn til dig og din situation, er et udviklende øjeblik, og det er netop dem, vi arbejder på at finde frem til. Vi er specialiseret i at se folks styrker, også når de selv har mistet blikket og måske endda troen på dem, og det er noget af det, som gør os særligt dygtige til at hjælpe folk, som har mistet kontakten til job- og uddannelsesmarkedet.

Vi arbejder på at opbygge din selvtillid og færdigheder, mens vi i fællesskab bygger en bro mellem dine ny- eller genopdagede styrker og din kommende beskæftigelse.

Hos os er “småt men godt” et mål i sig selv

Vi har ikke et ønske om at være det største aktivitetstilbud på området, men har i stedet vores fokus rettet på det nære, trygge og tætte. Det oplever man fx, når vi spiser frokost sammen i vores kantine.

Her kan du (i det omfang der passer dig) deltage i det sociale sammenspil med alle husets kursister og instruktører. Der bliver grint, delt og snakket en masse ved vores langborde, men hvis du er mere tryg ved mindre grupper, har vi også borde med plads til færre. Vi har desuden flere fælles arealer, hvor vi på tværs af værkstederne kan mødes til en faglig snak.

Kontakt

Christian Christensen
Daglig leder/skolelærer

Helle Fredslund
Daglig leder/socialrådgiver

Du kan starte med det samme

Der er løbende optag på
Værkstedscentret Tårnfalkevejs. Det betyder du kan starte med det samme, hele året.

Hvis du syntes det lyder som en spændende mulighed, kan du kontakte din sagsbehandler. De vil kunne rådgive og vejlede dig og sætte dig i kontakt med en vejleder.

På Værkstedscentret Tårnfalkevej VCT bliver du undervist af professionelt uddannede fagfolk, som indenfor hvert deres felt, kan tilbyde deres faglige sparring omkring dine drømme for fremtiden.

VCT Værksteder