– Information om STU
Værkstedscentret Tårnfalkevejs STU har en normering på op til 40 elever. Dette er et bevidst valg, da vi ønsker at bevare overblikket og den nære kontakt til den enkelte elev. Således er vores hold relative små med 3-6 deltagere.
Aktuelt 2024 6 indskrevne.
Består af unge med ingen eller mindre fysiske funktionsnedsættelser.
De vil typisk have generelle indlæringsvanskeligheder og komorbiditet (autisme, ADHD, syndromer, angst o. lign).
De unge i denne målgruppe er selvhjulpne ift. nogle ADL-funktioner, kan gå på toilettet, i bad mm med guidning. De kan bevæge sig selvstændigt i nærmiljøet og de har et funktionsniveau, som gør dem i stand til at blive selvhjulpne på afgrænsede områder. F.eks. vil de kunne lære at færdes med offentlig transport.
De unge i denne målgruppe vil typisk komme i beskyttet beskæftigelse efter endt STU.
De kan indgå i holdundervisning.
Består af unge med ingen eller mindre fysiske funktionsnedsættelser.
De vil typisk have generelle indlæringsvanskeligheder og komorbiditet (autisme, ADHD, syndromer, angst o. lign).
De unge i denne målgruppe adskiller sig fra målgruppe 3, ved at have et højere funktionsniveau og de vil kunne komme i praktik og blive afprøvet ift. flexjob.
De kan indgå i holdundervisning.
Består af unge med normale motoriske funktioner.
Begavelsesniveauet kan spænde fra normal begavelse til høj begavelse.
De unge kan have særinteresser.
De unge vil typisk have komorbiditet (autisme, ADHD, syndromer, angst m.m.).
De unge kan orientere sig udover nærmiljøet. De kan tage tog og bus.
De kan indgå i holdundervisning.
Vores personale er i altid tilgængeligt og i aktivitet med vores elever. Det er et aktivt valg vi har truffet, fordi vi oplever at vores elever trives bedst med en meget nærværende og håndholdt tilgang.
Vi holder derfor også kun lukket på officielle helligdage og har aldrig lukket i længere perioder hen over sommeren, eller på andre tider af året. Vores personale har dog ret til sammenhængende ferie og sygdom kan opstå – når det sker kan man, under hensyntagen til den enkelte kursists forløb og ønsker, bliver tilkoblet et andet hold og underviser. I de situationer vil vores pædagogiske personale typisk byde sig til, hvis det kortere nødvendige skifte skaber utryghed eller uro.”
De pædagogiske og didaktiske metoder som der anvendes på Værkstedscentret Tårnfalkevej udspiller sig ud fra følgende metoder og teorier:
På Værkstedscentret Tårnfalkevej har vi et ungeråd, bestående af elever fra STU. Ungerådet har på aftalte datoer møder med den daglige ledelse min 4 gange/år eller efter behov. Ungerådet kan komme med råd og ønsker ift. dagligdagen, ideer til tiltag i undervisningen, indkøb af materiale. Ungerådet kan også planlægge særlige dage/aftner, hvor deltagerne på STU-en mødes i Værkstedets lokaler/faciliteter, under sociale rammer.
Alle vores STU-elever for tildelt en kontaktperson, som afholder en til en samtale hver uge på et fastlagt tidspunkt. Således har eleven altid en fast kontaktperson, som har ansvaret for, at den lagte plan følges.
– en del af Fredslund Consulting
Tårnfalkevej 16
2650 Hvidovre
CVR: 43691236
Helle: 22 50 44 52
Christian: 26 85 27 07
Vi har åbent hele året, bortset fra helligdage
© Fredslund Consulting